Se-n-Se: Integrale Veiligheid

Website Beheren

J--7122-10-2015_SFC_iconen_studierichtingen_ J--7122-10-2015_SFC_iconen_studierichtingen_

Se-n-Se: Integrale Veiligheid

Profiel van de leerling
Zou je graag aan de slag willen als inspecteur van politie, bewakingsagent, brandweerman, douanier, penitentiair bewakingsagent, militair of een andere veiligheidsfunctie in de publieke of private veiligheidssector?
Herken je jezelf in bovenstaand competentieprofiel of ben je bereid hier met de nodige discipline aan te werken?

Dan is deze studierichting zeker iets voor jou!

 

Profiel van de richting

De opleiding biedt je een ruim aanbod van zowel praktische als theoretische activiteiten binnen de sector van de ‘veiligheid’.

Externe en interne observaties maken een onderdeel uit van de opleiding Veiligheid. Op deze wijze krijg je voeling met verschillende praktijksituaties.

Binnen het vak sport wordt er via verschillende bewegingsdomeinen gewerkt rond vier basiseigenschappen: kracht, snelheid, lenigheid en uithouding. Om je goed voor te bereiden op mogelijke verbale en fysieke conflicten, leer je via de cursus fysieke ontwijkingstechnieken hoe hiermee om te gaan.

Daarnaast word je ondergedompeld in de regelgeving die betrekking heeft op het aspect bewaking binnen het vak recht, leer je helder rapporteren bij Nederlands en schaaf je je vreemdetalenkennis bij in de vakken Frans en Engels. Verder leer je vlot omgaan met verschillende culturen dankzij de vakken cultuur en diversiteit, communicatietechnieken en conflicthantering.

Afrondend word je voorbereid op de verschillende selectieproeven van de politie en kun je de attesten behalen die nodig zijn in het werkveld. Ter vervolmaking van de richting presenteer je je GIP over een bepaald veiligheidsprofiel.

 

2de graad
3de graad

Lessentabel Se-n-Se: Integrale Veiligheid7de jaar
Nederlands3
Engels1
Frans2
Sport6
Veiligheidstechniek ‘politie’2
Veiligheidstechniek ‘bewaking’2
Veiligheidstechniek ‘brandweer’2
Veiligheidstechniek ‘preventie’1
Werkplekleren4
Recht4
Planning en organisatie1
Bedrijfseerstehulpverlener1
Cultuur en diversiteit1
Toegepaste psychologie2
32