Schrijf je hier in voor de infoavond van 15 maart!

Website Beheren

 

 

Maak uit volgende seminaries 3 keuzes. Hiervan krijg je 2 keuzes toegewezen op de infoavond!

Klik hier voor het inschrijvingsformulier!

 

Kunst en Creatie
Arts & Crafts Music Maestro
Mensen houden van leuke en mooie dingen.
Vind jij het ook belangrijk om je te omringen met schoonheid?
Wil jij ook ontwerper of designer worden?
Wil je zelf een mooi en origineel object realiseren?
In het seminarie Arts and Crafts ontdek je helemaal hoe een ontwerpproces in elkaar zit: van idee tot afgewerkt product.
Laat de ontwerper en designer in jou los!
Iedereen zingt wel eens mee met een liedje op de radio of danst wel eens in de badkamer op de beats van zijn/haar favoriete hit. Maar weinig mensen staan erbij stil dat we, als we dat doen, bijna alle onderdelen van onze hersenen trainen. Muziek is één van de meest veelzijdige aspecten van de mens. Muziek is talent, muziek is oefening, muziek is niet beperkt… Muziek is emotie!
Je hoeft helemaal geen instrument te bespelen, iedereen is welkom op dit muzikale avontuur. Met een enthousiaste groep leerlingen ondernemen we interessante items: muziek opnemen in een echte studio, een DJ workshop, ukelele leren spelen, body percussion, muziek maken met boomwhackers, klein slagwerk, keyboards en nog zo veel meer… Klaar voor een onvergetelijke muzikale ervaring?

 

Maatschappij en Welzijn
I Like Me!
Opzij, opzij, opzij, …
maak plaats, maak plaats, …
we hebben ongelofelijke haast!
Is je leven soms een chaos, heb je snel stress en wil je graag een manier zoeken om hier op een positieve manier mee om te gaan? In dit seminarie zoeken we naar de juiste balans in ons leven.
Doe jij mee?

 

STEM
SMASH Technologie en Creativiteit Wetenschappen
Neem deel aan een leuk en wetenschappelijk onderbouwd seminarie vol doe- en denkopdrachten. We meten je fitheid en je verruimt je kennis over sport, gezondheid, het menselijk lichaam,… Challenge accepted? Let’s SMASH!

Sport
Mind
Anatomy
Science
Health

Ben jij gefascineerd door automatisering?
Wil je niets liever dan zelf je eigen robot bouwen en leren programmeren? Met de computer werken, op onderzoek uittrekken en zelfstandig werken? Passen deze eigenschappen bij jou? Kies dan voor dit seminarie!
Hier zet je je eerste stappen in de fascinerende wereld van de robotica. Je leert een robot programmeren die alles uitvoert wat jij wil!
Ben jij ook wel eens verwonderd over de wereld om je heen? Wil je niets liever dan die wonderlijke fenomenen verklaren en zelf ontdekken hoe de wereld in elkaar zit? Zijn nieuwsgierigheid, de drang om te experimenteren en zelfstandig werken eigenschappen die bij jou passen? Dan is dit seminarie zeker iets voor jou. We zetten samen onze eerste stappen in de wetenschap. We begeleiden je om zelfstandig op onderzoek te gaan naar een verschijnsel dat jou verwondert of fascineert!

 

Taal en Cultuur
Hop on … Reis rond de wereld
How old is Queen Elisabeth? Is Wales a part of the UK? What do the English eat for breakfast?
What was Selena Gomez wearing on the red carpet this weekend? Did Ed Sheeran win a Grammy award this year? How do the Americans celebrate Thanksgiving? Would you like to visit London or do you prefer Hogwarts? Is Harry Kane a football player or does he play cricket? What's on BBC tonight? …

Do you want answers to these questions? Hop on the English bus!

Fasten your seatbelts! We nemen je mee op een reis doorheen de wereld. Laat je onderdompelen in verschillende prachtige talen en culturen. Proef van de lingua italiana! Steek de sprookjes van Grimm in een modern jasje. Speur rond in de bekendste Zweedse winkelketen en ontdek waarom dat ene kussen Fjädermoln heet. Leer het Griekse ἀλφάβητος en dans met de hele groep de Sirtaki. Kom te weten hoe jouw naam er in Vlaamse gebarentaal uitziet! Verzin een leuke Haiku om Japans Nieuwjaar te vieren. Benieuwd? Check dan nu in en reis samen met ons de wereld rond!

 

Voeding en Horeca
#I LOVE FOOD!
Ben je nieuwsgierig naar wat voeding met je lichaam doet? Ben je benieuwd naar de vele geheimen die voeding voor ons heeft? Zou je graag willen weten welke voedingsstoffen er in voedingsmiddelen zitten? Dan is I LOVE FOODiets voor jou. We gaan onderzoeken wat ons lichaam nodig heeft om gezond te functioneren.
Kan Jeroen Meus je warm maken om een recept van hem uit te proberen? Krijgt Sandra Beccari je overtuigd om voor haar gerecht te kiezen? We leren hoe je aan de slag kan gaan met recepten die jij zelf graag wil uitproberen. De lekkerste recepten verzamelen jullie in een eindproject dat stevig gestoffeerd is met informatie over de voedende waarde van de ingrediënten. Zo weet jij wat je eet!

 

Klassieke talen
Latijn (4u)
Ben je geboeid door taal en cultuur? Vind je het leuk om woordjes te leren en grammatica in te studeren? Wil je weten hoe de Grieken en de Romeinen dachten, voelden en handelden? Dan kan je op ontdekking binnen de keuze Latijn. Je ontwikkelt een methode om Latijnse teksten te lezen en te begrijpen. Wanneer je aan de slag gaat met deze teksten verzamel je je algemene kennis en verhoog je je taalvaardigheid. Leerkrachten besteden ook aandacht aan de rijke cultuur van Grieken en Romeinen.

 

Klik hier voor het inschrijvingsformulier!