Studiemogelijkheden voor en na schooltijd

 

Extern

Externen zijn alleen op school om lessen te volgen. Je hebt wel de mogelijkheid om je in te schrijven voor de ochtendstudie, waarbij je vóór de lessen onder toezicht kan studeren in de studiezaal. ’s Avonds kan je tussen 15u55 en 16u45 op school studeren. Als je je hiervoor inschrijft, ben je verplicht aanwezig in elke studie.

Leerlingen van de eerste en tweede graad kunnen gebruik maken van pedagogische ondersteuning, zoals taalvaardigheidslessen, studiebegeleiding, peercoaching of inhaallessen. Leerlingen van de derde graad kunnen studiebegeleiding vragen. In het open leercentrum kan je ook taken maken op de computer.

 

Halfintern

Als halfintern eet en studeer je op school, maar ga je wel elke dag naar huis. Naast het korte studiemoment ’s morgens (van 7.55 tot 8.20 uur) zijn er na de schooluren twee studieblokken voorzien.

 

Studieblok 1: 15.55-16.45 uur

Onder begeleiding van een vaste studiecoach werk je in kleine groepen van 15 tot 20 halfinternen. Indien nodig kan je op het internet via laptop of computer.

De coach bestudeert je leerstijl en stuurt bij waar nodig. Aan het einde van het trimester krijgen je ouders een rapport met feedback over je werkhouding.

 

Studieblok 2: 17.15-18.15 uur

Na de avondmaaltijd komen de halfinternen opnieuw samen in de studiezaal. Je studeert er aan je eigen studiebank waarin je je boeken en ander materiaal kan opbergen.Tijdens dit studieblok houden onze opvoeders toezicht.

 

Alleen op vrijdag is er geen avondstudie. Op woensdag heb je studie van 13 tot 14 uur

 

Intern

Als intern verblijf je de hele week op school, in een gezellige en familiale sfeer. De vaste structuur op internaat zorgt voor een aangename mix tussen studeren en ontspannen.

Al onze internen worden individueel begeleid door de internaatsbegeleiders. De internen van de eerste graad duiken de boeken in in de studeerkamer. Oudere leerlingen studeren op hun eigen kamer. Bovendien kan elke intern van september tot juni op afgesproken tijdstippen op een laptop werken.