Digitale school

Website Beheren

Digitale school

Als digitale school voortrekker binnen middelbare scholen Limburg

Als je nagaat wat de middelbare scholen in Limburg je te bieden hebben, valt het SFC meteen op met haar hedendaagse snufjes.

Met zowat 550 pc's, 150 laptops en 80 hybride toestellen, bekabeld of draadloos, via een uiterst performant 10 gigabyte-netwerk mag het Sint-Franciscuscollege zich terecht een 'digitale school' noemen.  

Het team van IT-coördinatoren zorgt ervoor dat zowel personeel als leerlingen steeds kunnen werken met de nieuwste digitale media en tools. Ruim 50 full HD led-borden, standaard uitgerust met een kwalitatieve soundbar, zorgen voor een scherpe projectie en zuiver geluid. 

Naast het intensief gebruikte schoolplatform Smartschool, beschikken de leerlingen over talrijke softwareapplicaties voor thuisgebruik, waaronder de professionele Van Dale woordenboeken, Explio taalsoftware, Office 365 enz. Dit alles tegen erg scherpe prijzen of zelfs gratis.   

Ieder klaslokaal is standaard uitgerust met een pc en digitaal bord of beamer. Verder beschikt de school over 5 open leercentra waar leerlingen onder begeleiding of zelfstandig aan research en studie kunnen doen. 

Ten slotte voorziet de school standaard een inlog op het platform, zowel voor vader als moeder, dit om de betrokkenheid van de ouders op de school te vergroten.

Het platform is 24/24, 7/7 bereikbaar.