Open schooldag 1ste jaar

Website Beheren

Open schooldag 1ste jaar

Open schooldag: kom langs wanneer het je zelf past!

Dag toekomstige leerling en ouder

Heel fijn dat jij geïnteresseerd bent in ons college. Graag geven we je meer info over ons studieaanbod en dagelijkse werking. Kijk daarom gerust eens even rond op deze pagina.

Tot in september!

Directie en leerkrachten SFC

 

Studieaanbod eerste graad

Neem een kijkje in onze interactieve infobrochure om alles te weten te komen over het studieaanbod en de werking in de eerste graad. Deze brochure open je best met Acrobat Reader om optimaal gebruik te maken van alle interacties in de folder.

In de eerste graad zetten we in op een algemene brede basisvorming voor iedere leerling alsook het ontdekken van de talenten en interesses van ieder individueel kind.

Studieaanbod 1e leerjaar
Studieaanbod 2de leerjaar

Zoals je weet, willen wij al onze leerlingen maximaal klaarstomen voor de toekomst met een uitgebreid studieaanbod, een palet aan extra activiteiten en het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden. Meer info over ons digitaal project lees je in deze brochure. 

Wil je graag nog even een overzicht van hoe we er elke dag in slagen om samen met onze leerlingen op pad te gaan en hen te laten uitgroeien tot de beste versie van zichzelf. Bekijk dan hier de presentatie van de infoavond!  

 

Een kijkje en een dagje in het SFC

Dit filmpje gunt je een blik in het SFC.

 

Het SFC-lied door leerlingen van de eerste graad

SFC-Lied

 

Verkeer

Sinds enkele jaren is in onze school een werkgroep ‘verkeer’ actief.  Samen met jou als ouder willen wij de zorg voor de verkeersveiligheid van jouw kinderen delen.
Omdat we zelf via allerlei initiatieven, waaronder ‘de dag van het verkeer’, de fluodag, de busevacuatie ... ons steentje willen bijdragen aan de verkeersveiligheid, durven we ook vragen om als ouder je zoon/dochter te stimuleren voor het dragen van een fluohesje en een helm.

Uniek in onze regio is onze persoonlijke schoolbus voor leerlingen van Korspel, Stal-Koersel en Koersel Kapelleke evenals voor de leerlingen van Boekt, Viversel en Bolderberg.  Onze folder met alle informatie in verband met het busvervoer kan je hier raadplegen. 

 

Ons internaat

Heb je interesse in ons internaat? Bekijk dan zeker ons filmpje dat je een goed beeld geeft over onze werking. Nadien toch nog vragen? Raadpleeg dan onze uitgebreide infobrochure via deze link.

 

Oudervereniging

Onderwijs maken we samen. Graag gaan we dan ook met onze ouders in gesprek om met hun feedback aan de slag te kunnen gaan. Ben je zelf geïnteresseerd om deel te nemen, lees zeker meer over de werking van onze adviserende ouderverenging aangaande het onderwijs van onze kinderen.

   

  Schoolreglement

  In ons schoolreglement verneem je meer over de wederzijdse rechten en plichten van de leerlingen, de ouders en de school.

  Gerelateerd

  Materiaal eerste graad

  Welkom in onze eerste graad. Via deze link vind je een lijst met materialen die je nodig hebt voor een vlotte start.Lees meer


  Aanmelden richting veiligheid

  Vandaag kan je je zoon/dochter aanmelden voor de richting veiligheidsberoepen via deze link.
   Lees meer


  Heropstart voor het zesde en zevende jaar

  Maandag 18 mei zullen de leerlingen van het zesde en het zevende jaar heropstarten. Zij werden...Lees meer


  Archief

  Open schooldag 1ste jaar

  Open schooldag: kom langs wanneer het je zelf past!

  Dag toekomstige leerling en ouder

  Heel fijn dat jij geïnteresseerd bent in ons college. Graag geven we je meer info over ons studieaanbod en dagelijkse werking. Kijk daarom gerust eens even rond op deze pagina.

  Tot in september!

  Directie en leerkrachten SFCLees meer


  Onze richting veiligheid

  Een enthousiast team van leerkrachten staat klaar om jullie volgend schooljaar te begeleiden in de richtingen 'Integrale veiligheid' en 'Veiligheidsberoepen'. In afwachting van de start van de aanmeldprocedure (vanaf 18 mei) geven we je al een digitaal inkijkje in onze unieke richtingen.Lees meer


  DANKJEWEL

  Voor jullie, oud-leerlingen, een welgemeende 'dankjewel'!

  Zichzelf wegcijferend, een warm...Lees meer